VTM

VTM | IoT Business unit voor totaaloplossingen

Voor succesvolle IoT oplossingen zijn er een hoop schakels nodig. Delmation richt zich op het leveren van hardware en werkt als gespecialiseerde toeleverancier voor bedrijven die complete oplossingen aanbieden. Een goed voorbeeld van zo’n oplossingspartner is VTM. Voor dit artikel spraken we met Ashwin van der Waal (Business Consultant IoT bij VTM) en Kim van Brugge (Managing Director Bij Delmation). Aan de hand van een case vertellen zij over de samenwerking tussen VTM en Delmation.

IoT Business unit voor totaaloplossingen

Ashwin vertelt ons: “We zijn een lange tijd heel erg sterk op het gebied van connectiviteit, omdat we de markt zagen verschuiven. Hierbij zagen wij de vraag naar IoT totaaloplossingen toenemen, vandaar dat we een aparte business unit zijn gestart. De IoT business unit levert oplossingen van sensor tot dashboard. Denk hierbij aan hardware/sensoren, connectiviteit, data processing, data vertaling en visualisatie en monitoring van de verbindingen/oplossingen. Voor de hardware/sensoren maken we zoveel mogelijk gebruik van standaard oplossingen”.

Lentiz dashboard

Delmation heeft voor hardware/sensoren een heel uitgebreid portfolio waar VTM als partner gebruik van maakt. Daarnaast is Delmation een fijne sparringspartner die ons met hun kennis echt verder helpt. De basis is met een aantal gezamenlijke projecten gelegd en die gaan we komende jaren uitbreiden en verstevigen!

Klimaatbewaking lokalen scholengemeenschap

De case die uitgewerkt wordt, is geïnstalleerd bij Lentiz onderwijsgroep. Vanaf zomer 2023 zijn scholen verplicht in alle klaslokalen het Co2 niveau te monitoren. Door de installatie van 400 sensoren zijn de 10 vestigingen van Lentiz voorzien.

Lentiz

Ashwin van der Waal: “In totaal gaan we 400 Milesight AM103L sensoren installeren om per lokaal inzicht te geven in temperatuur, luchtvochtigheid en Co2. Via een private LoRa netwerk ontvangen we per school de data in het VTM IoT portaal. Vervolgens kunnen wij de data vertalen en visualiseren per lokaal, per verdieping of per vestiging. Door de diverse alarmeringsmogelijkheden wordt de school proactief geïnformeerd over ongeregeldheden. Hierdoor hoeven de leerkracht niet zelf de waarden te controleren, maar reactief op basis van de melding uit ons systeem.

Samenwerken aan oplossingen die er toe doen

Kim van Brugge is zeer te spreken over de samenwerking met VTM: “De samenwerking tussen Delmation en VTM maakt het mogelijk om snel in de IoT-waardeketen nieuwe oplossingen te vinden en te realiseren. Door onze open samenwerking inspireren we elkaar om continu te innoveren – samen staan we sterker!”.