The Things Network Venray

The Things Network Venray | Laag batterijverbruik Milesight sensoren

Vanuit duurzaamheidsoverwegingen en kostenbesparingen is het belangrijk dat een batterij van een sensor zo lang mogelijk mee gaat. Het vervangen van een batterij is vooral arbeidsintensief zeker wanneer de sensoren hangen op moeilijk bereikbare plekken. Milesight, een vooruitstrevend IoT-bedrijf, maakt gebruik van geavanceerde LoRaWAN technologieën om hun sensoren zo energiezuinig mogelijk te maken.

Hoe zuinig de Milesight EM300-TH sensor daadwerkelijk is wordt aangetoond in de kerk van Castenray. In deze kerk leeft de grootste kolonie Laatvliegers (vleermuizen) van Europa. Op 26 maart 2021 heeft The Things Network Venray hier een wireless gateway en 2 Milesight EM300 sensoren geplaatst om de temperatuur en luchtvochtigheid te meten.

vleermuizen

De Milesight sensoren sturen elke 20 minuten de data (temperatuur en luchtvochtigheid) door naar een platform waar alle gegevens worden gevisualiseerd. Na bijna 1,5 jaar en 40.000 berichten zijn de batterijen van de sensoren nog steeds op 93% van de capaciteit.

EM300 TH 868M 002

 

Over Milesight EM300-TH sensor

De EM300-TH van Milesight is een LoRaWAN temperatuur en luchtvochtigheid sensor, geschikt voor omgevingsbewaking. Deze omgevingsbewaking sensor is uitgerust met een Sensirion sensor chip voor de zeer nauwkeurige metingen. Het robuuste design maakt het mogelijk de sensor buiten te monteren en is ideaal voor gebruik in toepassingen zoals kantoren, supermarkten, agricultuur en fabrieksbewaking. En dus ook uitermate geschikt voor een kerk.

Interesse in de producten van Milesight of wilt u meer informatie over deze producten? Neem een kijkje op onze website of bel/mail naar Delmation.