Wij zijn specialist in IoT vraagstukken
Data ontsluiten, beheren en monitoren. Van node tot en met het platform. Vraag het ons!
Hoogste kwaliteit innovatieve (standaard) oplossingen en/of maatwerk
Wij spreken uw taal en hebben affiniteit met uw markt
Marktleider op het gebied van IoT kennis
Wij maken het u zo makkelijk mogelijk. Van configuratie tot en met support
Waarom eigenlijk data ontsluiten?
Tegenwoordig genereert elk apparaat data. Deze data bevat veel informatie en is zo belangrijk geworden dat we eigenlijk niet meer zonder kunnen. Door connectiviteit aan een apparaat toe te voegen kan de data worden ontsloten en daarnaast ingegrepen worden als dit nodig is.
De kunst is om processen te optimaliseren en zo efficiënt mogelijk te maken. Denk hierbij aan predictive maintenance; onderhoud wanneer het nodig is, asset management; waarbij resources bespaard kunnen blijven of het uitvoeren van online software updates en servicewerkzaamheden. Kortom het toevoegen van connectiviteit heeft vele voordelen.
Welke data kan ik dan ontsluiten?
De vraag naar waardevolle informatie uit apparaten is groot. Dagelijks krijgen wij de vraag of het mogelijk is data van apparaten te ontsluiten. Van een koffiezetapparaat tot een vrachtschip, en van productielijn tot het lichtnet. Alles is te ontsluiten of aan te sturen!
We brengen de behoeftes in kaart en komen stellen de meest optimale oplossing voor. Afhankelijk van de vraag kan dit een standaard of een maatwerk oplossing zijn.
Naast het ontsluiten geven we ook advies over het verwerken van de data. Het is mogelijk om alle data te versturen of om de data alvast lokaal, middels van Edge Computing, te verwerken.
Hoe kan ik data versturen?
Het kiezen van de juiste technologie hangt sterk af van de toepassing. Hoeveel data gebruik je? Waar bevinden de apparaten? Hoe kritisch is de verbinding? Eindeloos kabels trekken is volgens ons in ieder geval niet de oplossing.
Er zijn veel verschillende oplossingen ieder hun eigen specifieke eigenschappen. Denk hierbij aan een low power network met onder andere LoRaWAN of NB-IoT voor grote afstanden, hoge doordringbaarheid en een laag energieverbruik, of routers, gateways of modems op basis van 4G LTE of 5G NR voor applicaties waar een hoge snelheid, veel data en lage latency noodzakelijk zijn.
Iedere oplossing heeft zijn voor- en nadelen, afhankelijk van de applicatie en wensen. Gelukkig bent u bij ons aan het juiste adres voor advies!
Wat kan ik nu met de data?
Nadat de data is ontsloten moet het ergens verwerkt worden. Dit kan lokaal zijn op een machine (PLC), cloud applicatie of in een database. De volgende stap is van de data waardevolle informatie te maken. Het visualiseren van de data kan in een IoT-portaal, dashboard of eigen omgeving.
De volgende stap is het verbeteren en opnieuw inrichten van processen. De software kan hierbij ondersteunen. Hierbij moet u denken aan het versturen van een alert bij het constateren van een afwijking, of het automatisch laten schakelen aan de hand van randvoorwaardes. Door middel van artificial intelligence (AI) kan dit process nog verder geoptimaliseerd worden.