From a concept to complete product

Teltonika Networks routers van idee tot compleet product

Netwerkapparaten zijn er bij elke stap die we zetten: van huizen en kantoren tot verschillende cafés, openbare plaatsen en straatobjecten zoals verkeerslichten. Maar wat is er nodig om een router te ontwikkelen en produceren?

Ontwerp
De R&D afdeling van Teltonika Networks gevestigd in Kaunas is verantwoordelijk voor het ontwerp van alle producten. Gedurende de ontwikkelingsfase hebben de ingenieurs van Teltonika Networks veel contact met de verkoopteams en hun klanten om waardevolle inzichten te krijgen over de behoeften, vereisten en gewenste functionaliteiten. Doordat alle processen in eigen beheer zijn – van concept tot eindproduct- is er sprake van een hoge efficiëntie en wordt de kwaliteitscontrole gemaximaliseerd. Niet afhankelijk zijn van externe factoren geeft Teltonika Networks een concurrentievoordeel en nadat de ontwikkelingsfase is voltooid, start de productiefase.

Nieuwste productie technologieën
Alle apparaten van Teltonika Networks worden geproduceerd in de Teltonika EMS-productiefaciliteit in Vilnius, Litouwen, opgericht in 2006. Hier worden de nieuwste state-of-the-art technologieën gebruikt om gestroomlijnde processen van topkwaliteit en de kortste doorlooptijden te garanderen. Hiervoor gebruiken ze:

  • Vijf volledig geautomatiseerde SMT-lijnen.
  • Een robot assemblage lijn
  • Automatisch testen en halfautomatische assemblage lijnen.
  • Robots voor moduleprogrammering en kalibratie.
  • ‘Packman’ robot voor verpakking.

Schermafbeelding 2022 01 03 om 13.48.14

Er zijn acht high-end zes-assige robots in gebruik in de assemblage lijn. Het gebruik van robots maakt het mogelijk om een deel van de processen in de productieketen volledig te automatiseren en de montagetijd met minstens vijf keer te verlengen, terwijl menselijke fouten worden geëlimineerd en de nauwkeurigheid wordt verbeterd.

Nauwkeurige kwaliteitsborging
Uiteraard brengt het produceren van de kwalitatieve producten een grote verantwoordelijkheid met zich mee voor Teltonika Networks. Daarom hebben zij meerdere stappen en middelen die helpen ervoor te zorgen dat fouten tot een minimum worden beperkt en dat alleen hoogwaardige apparaten het magazijn verlaten.

Volledige traceerbaarheid. Elke print krijgt een unieke lasergegraveerde QR-code. Het betekent dat de Teltonika Networks technici in geval van discrepanties of kwaliteitsgebreken de stappen kunnen traceren en kunnen identificeren waar er een probleem was in de keten tijdens het productieproces.

Component controle. Teltonika Networks gebruikt meer dan 4500 verschillende soorten componenten die afkomstig zijn van verschillende leveranciers over de hele wereld. Bij aankomst wordt elk van hen gecontroleerd op kwaliteit om er zeker van te zijn dat deze aan de norm voldoet voordat ze verder gaan in het productieproces.

Gecontroleerde omgeving. Sommige van de elektronische componenten die Teltonika Networks gebruikt, vereisen speciaal beheer en zorg, inclusief gecontroleerde opslagomstandigheden. Zij gebruiken gespecialiseerde kasten met aangepaste temperatuur- en vochtigheidsniveaus om deze componenten op te slaan voordat ze de productielijn bereiken. Verschillende ruimtes in het gebouw zijn ook gebouwd om te voldoen aan verschillende voorwaarden die nodig zijn voor elektronica-assemblage.

Meerdere kwaliteitscontroles. Er zijn tal van controles tijdens het productieproces, waaronder een fotografische kwaliteitscontrole in 2D en 3D (SPI), geautomatiseerde optische inspectie (AOI) en handmatige controles met röntgenstraling, wanneer een mogelijk defect wordt vermoed. Teltonika EMS is gecertificeerd met ISO14001, ISO45001 en ISO9001 om aan de uiteenlopende eisen van hun klanten te voldoen.

Schermafbeelding 2022 01 03 om 13.49.09

Bekijk de router productie reis op een video
Onderstaande video geeft je een goed beeld hoeveel verschillende mensen, processen en machines betrokken zijn bij de productie van netwerkapparatuur van Teltonika Networks.

Voor meer informatie bel of mail naar Delmation