rutos app

Teltonika Networks lanceert RutOS smartphone app

RutOS van Teltonika Networks is een uniform, op OpenWRT gebaseerd besturingssysteem ontwikkeld voor industrieel gebruik. De experts en ontwikkelaars van Teltonika Networks implementeren voortdurend nieuwe functionaliteiten en upgrades om de effectiviteit, betrouwbaarheid en veiligheid van RutOS te verbeteren. Daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid van het besturingssysteem erg belangrijk en daarom is er nu een mobiele app van RutOS ontwikkeld.

Mobiele RutOS app
Met de RutOS-app kunnen gebruikers basistaken uitvoeren op Teltonika Networks-apparaten en hun prestaties monitoren. Met deze eenvoudige app heeft u rechtstreeks vanaf uw mobiele telefoon toegang tot de configuratie van de router om informatie over uw aangesloten apparaten te vinden. Een kort overzicht van de essentiële gegevens is beschikbaar op een visueel dashboard, waar u uw apparaat model, status, uptime, RutOS-firmwareversie, CPU, RAM en flashgeheugengebruik of upload-/downloadsnelheden kunt zien. Bovendien zorgen de apparaat- en Wi-Fi-lijsten voor eenvoudig beheer van uw aangesloten apparaten en presenteren ze verschillende statistieken van uw draadloze netwerk. U kunt daar ook de gegevens van uw Access Points, zoals naam en wachtwoord, bewerken of helemaal uitschakelen.

mobile rutos 2 kopie

Een andere handige functie in de RutOS app is de snelheidstest. Gebruikers maken zich vaak zorgen over hun internetprestaties. Het is dan ook mogelijk om uw download- en uploadsnelheden rechtstreeks in de app te controleren. U kunt uw distributie van het verkeer ook volgen op een speciaal verkeerstabblad, waar de inkomende en uitgaande gegevens visueel worden weergegeven in diagrammen over specifieke tijdsbestekken.

Met de mobiele app kunt u ook uw aangesloten netwerkapparaten gemakkelijk opnieuw opstarten. Firmware-updates kunnen ook worden gedownload en voltooid via de RutOS-app. De applicatie zelf werkt echter alleen op apparaten met RutOS v.07.01 of hoger. In principe zal deze nieuwe app voldoen aan de basisdiagnose- en installatiebehoeften van de gebruikers, hoewel voor meer geavanceerde configuraties het gebruik van WebUI of Remote Management System – RMS wordt aanbevolen.

Voor meer informatie, bel of mail naar Delmation.