BAT120

Teltonika introduceert de BAT120 UPS

Moderne technologie stelt ons in staat wonderbaarlijke dingen te doen, maar soms vergeten we dat de basisfactoren wel aanwezig moeten zijn. Zo zijn veel apparaten afhankelijk van een stabiele en constante toevoer van stroom om correct te functioneren. Fluctuaties in het stroomnet kunnen er voor zorgen dat apparaten niet optimaal functioneren. Met de BAT120 biedt Teltonika Networks nu een manier om uw Teltonika apparaten altijd van constante stroom te voorzien.

Bij spanningsschommelingen vindt er Teltonika apparaten automatisch een herstart plaats. Deze veiligheidsfunctionaliteit kan een stabiele gegevensstroom verstoren. Als er een applicatie een constante connectiviteit nodig heeft kan dit problematisch zijn. De BAT120 biedt hier een uitkomst.

Wanneer de BAT120 is aangesloten zijn de Teltonika Networks-apparaten tot 6 uur van stroom voorzien, waardoor onderbrekingen van de verbinding worden voorkomen en er voldoende tijd is om het primaire elektriciteitsnet te herstellen. Deze noodstroom wordt mogelijk gemaakt door twee 18650 Li-Ion-cellen. U kunt de compatible apparaten ook zo instellen dat ze een sms- of e-mailwaarschuwing sturen wanneer de storing optreedt, zodat u de storing zo snel mogelijk kunt verhelpen.

De verwachting is dat er komende jaren steeds vaker storingen zijn op het elektriciteitsnet. Een belangrijke oorzaak zijn snel groeiende steden die ervoor zorgen dat in bepaalde gebieden de vraag sterk toeneemt en dat het net hier overbelast raakt. Een andere oorzaak is dat er steeds meer energie wordt opgewekt met hernieuwbare bronnen zoals wind en zon. Andere oorzaken voor fluctuaties zijn de afstand tot de gebruiker en illegale aansluitingen die het net verstoren. Met de BAT120 heeft u geen last van instabiliteit in het elektriciteitsnetwerk.

BAT120 kan een onvervangbare aanwinst zijn in industriële situaties die constante connectiviteit vereisen. Bijvoorbeeld in de FMCG- en apotheeksector, waar een constante temperatuur en vochtigheid vereist is om de kwaliteit van producten te garanderen. BAT120 fungeert als stroombron voor Teltonika Networks-hardware en geeft u waarschuwingen zodat u direct kunt beginnen met het herstellen van het primaire elektriciteitsnet.

Compatible apparaten voor de BAT120 zijn onder meer de RUT2xx, RUT9xx, RUT3xx, RUTXxx, TRB1xx, TRB2xx, TSW110 en TCR100.

Interesse in de BAT120? Neem een kijkje op de productpagina van de BAT120.

Voor meer informatie, bel of mail naar Delmation.