5G

Teltonika Networks stapt het 5G tijdperk in

Met de introductie van de RUTX50 (mobiele router) en de TRB500 (gateway) biedt Teltonika Networks vanaf nu oplossingen voor het 5G netwerk. In dit artikel gaan we in op de vooruitzichten van 5G, de huidige mogelijkheden en bespreken we de ontwikkeling van Teltonika 5G producten.

De vooruitzichten van 5G

De traffic op huidige netwerken groeit jaarlijks met ongeveer 60% per jaar. Door deze explosie aan devices en traffic wordt het steeds lastiger om voor alle aangesloten apparaten een betrouwbare internet verbinding te garanderen.

Met 5G-technologie kan dit probleem opgelost worden omdat dit netwerk beschikt over een hogere netwerksnelheid, snellere gegevensdoorvoer en grotere capaciteit. Met de groei van data intensieve technologieën zoals autonome voertuigen, drones, AI, IoT en robotica zal de vraag naar een betrouwbare technologie verder toenemen.

Een ander belangrijk aspect van 5G is het stroomverbruik. Het nieuwe 5G zal niet meer stroom verbruiken dan de huidige netwerktechnologieën. Dankzij een ingebouwde stroomprocessor zal het netwerk zelf meer processing taken uitvoeren. Met een hoger frequentiebereik, energiebeheerschema’s en datapakket compressie algoritme is het de verwachting dat 5G en de ondersteunende apparaten zelfs energie en stroom besparen ten opzichte van de huidige netwerken.

De potentie van 5G

Door de hoge snelheid en zeer kleine vertraging ziet iedereen mogelijkheden bij 5G voor nieuwe markten waar ultrasnelle gegevensdoorvoer van vitaal belang zijn, zoals kritieke infrastructuur en autonome voertuigen. Toch is het ook verstandig om met het oog op het toekomstbestendig maken van oplossingen te investeren in 5G.

Het is de verwachting dat deze technologie de komende jaren dominant gaat worden. Het bedrijfsleven moet niet dezelfde fout maken als met de overgang van 3G op 4G. Er werd destijds te veel en te lang op 3G vertrouwd, waarna in een korte periode complete installaties vervangen moesten worden voor installaties gericht op 4G. Dit heeft toen veel geld gekost.

Ontwikkeling van de RUTX50 EN TRB500

Vanuit deze visie is Teltonika Networks in 2020 gestart met de ontwikkeling van nieuwe 5G apparaten; de RUTX50 mobiele router en de TRB500-gateway. Bij de ontwikkeling waren het chiptekort en de zoektocht naar geschikte antennes de twee grootste uitdagingen. De antennes moesten klein, krachtig maar ook passend zijn.

De R&D-teams moesten telkens vier stappen vooruitdenken en plannen om ervoor te zorgen dat een gebrek aan componenten geen invloed zou hebben op de voortgang van de productie, zodat de geplande releasedatum gehaald zou worden.

Wilt u meer weten over de producten?

Vragen over 5G technologie of wilt u de mogelijkheden die 5G u kan bieden bespreken? Bel of mail naar Delmation.

 

Source: Teltonika Networks