withthegrid thingsdata delmation

Samenwerking Delmation, Thingsdata en Withthegrid

Plug-and-play IoT oplossingen voor utiliteitsbedrijven

De technologiebedrijven Delmation, Thingsdata en Withthegrid slaan de handen ineen om geïntegreerde IoT oplossingen voor organisaties in de utility sector aan te kunnen bieden. De vraag naar internet of things oplossingen neemt sterk toe. De technische kennis en beschikbaarheid van technisch personeel vormt vaak een beperkende factor om projecten te kunnen starten of grootschalig uit te rollen.

Door de hardware van Delmation, connectiviteit van Thingsdata en het Withthegrid portaal met elkaar te combineren ontstaat een plug-and-play oplossing waardoor organisaties in de utility sector nog sneller hun installaties en systemen slim kunnen maken.

Withthegrid is een Nederlands technologiebedrijf opgericht in 2017, begonnen met het beheren en onderhouden van energie infrastructuur. In die tijd werd duidelijk dat het beheren van infrastructuur steeds complexer wordt, hierbij kunt u denken aan:

  • Steeds meer energie infrastructuur is aan vervanging en vernieuwing toe;
  • Toenemend tekort aan technisch personeel om de werkzaamheden uit te voeren;
  • De infrastructuur moet geschikt gemaakt worden voor heel veel duurzame energie.

De missie is om vitale infrastructuren te digitaliseren voor een duurzame toekomst.

Slimme installatie binnen één dag

Veel klanten willen realtime inzicht in hun bestaande energie installaties en deze op afstand kunnen aansturen. Door middel van een 4G LTE gateway met geïntegreerde IoT connectiviteit is het mogelijk installaties ‘slim te maken’. De uitdaging is om van de data uit de gateway waardevolle informatie te maken door de data te vertalen naar de juiste meetberichten en stuursignalen.

Voor klantcases is er een oplossing voor gelijkspanning geselecteerd met modbus uitgang. Hierop is een Teltonika TRB255 gateway aangesloten inclusief beveiligde multinetwerk M2M simkaart van Tele2 IoT. Door de eenvoudige koppeling tussen hardware en software is het mogelijk om in één dag een installatie slim te maken. In de portaal wordt het modbus signaal uitgelezen en omgezet naar een meting die zichtbaar wordt in de grafieken en andere analyses.

Real-time inzicht in de status van de installatie en dataketen

Met behulp van het Withthegrid portaal hebben utiliteitsbedrijven altijd realtime inzicht in de status van de gekoppelde installaties. Configuraties zijn eenvoudig aan te passen en de data wordt overzichtelijk gepresenteerd. Door op een slimme manier met de data om te gaan is het mogelijk om de processen te optimaliseren. Zo wordt op een efficiënte manier de uptime van apparaten verhoogd.

step1

Ook is het mogelijk een heel proces te digitaliseren om op deze manier een digital twin te creëren.
Voor het beheren van de connectiviteit maken we gebruik van het Thingsdata portaal. Met het Thingsdata portaal is het eenvoudig om de connectiviteit te checken. Mochten er problemen zijn met de connectiviteit dan krijgt de gebruiker direct een melding. In veel gevallen is de storing ook direct online te verhelpen.

Drie expertisegebieden met maar één aanspreekpunt

Door de samenwerking tussen Delmation, Thingsdata en Withthegrid wordt de beste kennis gecombineerd met support over de gehele keten met één duidelijk aanspreekpunt. Daarnaast zijn er veel minder ontwikkeluren nodig en worden marktoplossingen sneller gerealiseerd.

Ook aan de slag?

Delmation Thingsdata Withthegrid

Neem contact op met één van ons:

Kim van Bruggekim@delmation.nl Delmation Blauw-roodlaan 300, 2718 SK Zoetermeer

Jochem Koppeskoppes@thingsdata.nl Thingsdata Rhijnspoorplein 10, 1018 TX Amsterdam

Paul Mignotpaul@withthegrid.com Withthegrid Atoomweg 7-9, 3542 AA, Utrecht