BACnet

Nieuw Teltonika besturingssyteem klaar voor OPC UA en BACnet

Teltonika heeft met RutOS 7.03 een nieuwe versie van de besturingssoftware geïntroduceerd. De software bevat diverse nieuwe functies en verbeteringen, waaronder verbeterde beveiliging, ondersteuning voor OPC UA, BACnet en NTRIP protocol, meertalige ondersteuning, e-mailrelay pakket en een Hotspot pagina voor gebruikersbeheer. Deze functies zijn bedoeld om de flexibiliteit, interconnectiviteit, schaalbaarheid en beveiliging voor klanten te verbeteren en het systeem gebruikersvriendelijker te maken.

 

Beveiliging

De beveiliging van het systeem blijft een belangrijk onderdeel van RutOS en daarom is er in deze nieuwe versie aandacht besteed aan verdere verbeteringen. Er zijn diverse beveiligingsupgrades toegevoegd, zoals preventie voor brute force aanvallen bij MQTT en Post/Get services, SSH sessie timeout en OpenSSH SFTP ondersteuning. Ook is de wachtwoord hashings algoritme bijgewerkt van MD5 naar SHA512.

RutOS 7.03

 

OPC UA, BACnet en NTRIP protocollen

Met de implementatie van de OPC UA, BACnet en NTRIP protocollen krijgt de gebruiker meer flexibiliteit, interconnectiviteit en schaalbaarheid. OPC UA biedt de mogelijkheid om gegevensuitwisseling tussen verschillende industriële apparaten en systemen zoals clouds te realiseren. BACnet stelt gebouwautomatiseringapparatuur in staat om gegevens uit te wisselen zonder dat er overgeschakeld hoeft te worden naar andere besturings- of controlesystemen. Hierdoor wordt gegevensverzameling minder duur en complex. NTRIP maakt het mogelijk om met grotere coördinatenprecisie GNSS-gegevens te streamen met behulp van de apparaten. Dit is vooral relevant voor de landbouwsector, waarbij automatisering van boerderijen een belangrijk doel is.

 

Meertalig

RutOS 7.03 is nu ook beschikbaar in meerdere talen, zoals Engels, Duits, Turks, Spaans en Portugees. Hierdoor wordt het systeem nog gebruikersvriendelijker voor een groter publiek. Bovendien zal RutOS binnenkort ook beschikbaar zijn in het Japans.

Voor meer informatie, neem contact op!