R5020 Lite

Robustel R5020 Lite – kosteneffectieve 5G router

Met de lancering van de R5020-Lite biedt Robustel een industriële 5G-router die wereldwijd 5G- en 4G- netwerken ondersteunt. De R5020 Lite heeft slimme functies, een compact formaat en een concurrerende prijs waarmee het een aantrekkelijke optie is voor klanten die willen overstappen van oudere technologieën naar 5G.

De R5020 Lite is uitgerust met 2 Gigabit Ethernet-poorten en dual-band 802.11ac Wi-Fi voor lage latentie en betrouwbare gegevensoverdracht. Als ondersteuning voor 4G mobiele netwerken is de R5020 Lite ook een krachtige Cat-18 LTE router, wat betekent dat locaties zonder 5G-dekking nog steeds kunnen profiteren van breedband van meer dan 100 Mbps met 4G.

De R5020 Lite maakt gebruik van het besturingssysteem ‘RobustOS‘, dat is gebaseerd op Linux en is ontworpen voor Robustel apparaten. Het systeem bevat netwerkfuncties en protocollen die gemakkelijk kunnen worden geconfigureerd, wat het gebruiksvriendelijk maakt.
Het beheer wordt geleverd door Robustel’s krachtige router management platform RCMS. Ontworpen om te werken met RobustOS, biedt RCMS de operator veel mogelijkheden in het monitoren, beheren en diagnosticeren van de netwerkapparaten, waarmee operationele kosten geminimaliseerd kunnen worden.

Toepassingen R5020 Lite

De R5020 Lite is het perfecte apparaat om meer bandbreedte uit mobiele netwerken te halen voor elke toepassing, maar één van de belangrijkste pluspunten is het gebruik in Enterprise / SD-WAN toepassingen als een 5G modem.
Bestaande routers op locaties kunnen de R5020 Lite gebruiken als een layer 2-apparaat om een snelle mobiele WAN toe te voegen als back-up voor bestaande vaste breedbandverbindingen.

De R5020 Lite wordt ook gebruikt als primaire toegang tot breedband. Met een goede antennekeuze en -plaatsing en een kosteneffectief SIM-tarief kan het nu goedkoper en beter zijn om te kiezen voor een draadloze internetverbinding.
De R5020 Lite opent ook deuren voor Industrial IoT-toepassingen zoals industriële automatisering, autonome robots en slimme transporttoepassingen, inclusief captive portals, CCTV, real-time management die hoge snelheid internettoegang nodig hebben.

Belangrijkste kenmerken van R5020-Lite:

  • Wereldwijde 5G en 4G mobiele dekking
  • Cat-18 LTE voor ultrasnelle 4G-verbindingen
  • Ondersteunt Ethernet, Wi-Fi en 4G en 5G-internet met automatische failover
  • Volledig programmeerbaar besturingssysteem met een goed gedocumenteerde SDK
  • Meerdere VPN-opties beschikbaar, waaronder OpenVPN, IPsec, L2TP + meer
  • Krachtige apparaat beheer- en monitoringfuncties via RCMS
  • Duurzame industriële aluminium behuizing van hoge kwaliteit

Heeft u vragen over dit product of over de mogelijkheden die het u kan bieden, bel of mail naar Delmation.