Egde2Cloud

Robustel lanceert revolutionair IoT-framework ‘Edge2Cloud’ (E2C)

Robustel lanceert ‘E2C’ – een framework voor Robustel IoT Gateways/Routers.

E2C maakt het mogelijk om op een snelle manier industriële protocollen zoals Modbus en OPC UA met moderne cloudplatforms zoals Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS) te integreren.

Sinds de oprichting in 2010 ondersteunt Robustel haar klanten met industriële mobiele netwerkapparaten (als gateways en routers) en op maat gemaatke applicaties om industriële protocollen (bijv. Modbus) en sensoren met applicatieservers in de cloud te verbinden.
Met E2C wil Robustel ervoor zorgen dat haar klanten tijd en kosten besparen bij het ontwikkelen van nieuwe IoT/SCADA-applicaties.

Het is nu mogelijk voor Robustel-klanten om digitale/analoge IO- en Modbus-gegevens van de edge te ontvangen op platformen als AWS en Azure in een eenvoudig gestandaardiseerd JSON-formaat.
Op korte termijn zullen ook protocollen zoals BLE, OPC UA en Siemens S7 worden toegevoegd. Hierdoor zal het aantal verticals en use-cases nog verder toenemen.

“De technologie is al een tijdje beschikbaar, maar door dit via 4G te kunnen doen tegen een zeer concurrerende prijs, zijn producten zoals de Robustel R1520 een echte game-changer. IoT-integrators kunnen zich nu volledig nu richten op het toevoegen van waarde op platform- of applicatieniveau, er op vertrouwende dat gegevensverzameling betrouwbaar en kosteneffectief wordt gedaan met behulp van E2C-compatibele apparaten van Robustel” aldus Robustel Global IoT Solution Architect, David Evans.

E2C bevat een databuffer capaciteit die een kritische, en vaak over het hoofd geziene, toevoeging is aan IoT-systemen. Mobiele netwerken als 3G/4G zijn niet onfeilbaar, door het bufferen worden belangrijke gegevens op de router opgeslagen en doorgestuurd wanneer de connectiviteit terug is. Voor klanten die op zoek zijn naar een betrouwbare en volledige dataservice is dit een belangrijke toevoeging.

Voor Robustel-klanten die op zoek zijn naar nog meer betrouwbaarheid voor hun IoT-applicaties, kan E2C worden uitgebreid met de “Smart Roaming”-applicatie van Robustel.
Smart Roaming is een unieke technologie die de 3G/4G-netwerkselectie optimaliseert en meer flexibiliteit biedt bij het gebruik van roaming-simkaarten (ook wel multi-netwerksimkaarten genoemd) voor bedrijfskritieke apparaatcommunicatie.
Het doel van Robustel met E2C is om een uitgebreide bibliotheek en een ecosysteem van compatibele protocollen, IoT-apparaten en cloudplatforms te creëren, waardoor het beheren veel eenvoudiger wordt en de weg wordt vrijgemaakt voor massale IoT-acceptatie.

E2C is nu beschikbaar als een gratis firmware-upgrade voor Robustel R1520-, R2110- en R3000-apparaten en in de nabije toekomst zullen er meer apparaten worden toegevoegd. De huidige versie van E2C biedt volledige ondersteuning voor Modbus en analoge/digitale IO met data opties voor voor Microsoft Azure, Amazon Web Services en MQTT.

Ga voor meer informatie over E2C naar: https://www.robustel.com/en/edge2cloud/
Ga voor meer informatie over Smart Roaming naar: https://www.robustel.com/en/app/smart-roaming

Voor meer informatie bel of mail naar Delmation