RMS 4.0

Teltonika RMS 4.0 – nieuwe functies & updates

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van op afstand bediende IoT oplossingen. Een goed platform voor beheer op afstand van deze IoT apparatuur moet dan ook up to date blijven en voldoen aan de dynamische behoeften van de klant.

Daarom heeft het Remote Management Systeem (RMS) van Teltonika onlangs een update gehad, versie 4.0. Het zijn geen ingrijpende veranderingen, maar er zijn een aantal nieuwe functies en kwaliteitsverbeteringen geïmplementeerd wat het gebruik makkelijker en efficienter maakt. Hieronder een nemen we de belangrijkste veranderingen door.

Nieuwe functies RMS 4.0

Multi config: Met deze nieuwe functie kunt u individuele Teltonika Networks apparaatinstellingen rechtstreeks via RMS configureren, zonder toegang te hebben tot de WebUI van het apparaat. Dit is een enorme upgrade ten opzichte van hoe de configuratie van apparaatinstellingen voorheen werkte, waarbij alle wijzigingen gezamelijk met back-up uploads geïmplementeerd werden.

Met RMS 4.0 kunnen de individuele instellingen die u persoonlijk wil veranderen gemakkelijk worden gewijzigd zonder andere instellingen te beïnvloeden. Multi-config biedt ook een lijst met voorgestelde instellingen wanneer u de naam begint te typen tijdens het zoeken. Ook identificeert en rapporteert het rechtstreeks gepushte configuratiefouten voor analyse. Multi-config is alleen compatibel met apparaten die firmwareversie 7.3 of hoger gebruiken.

Aangepaste sjablonen: Met multi-config kunt u nu aangepaste apparaat configuratie-sjablonen maken, zodat exact dezelfde wijzigingen snel en gemakkelijk kunnen worden toegepast op geselecteerde en toekomstige apparaten. Naast het aanzienlijk vereenvoudigen van de configuratie, maakt het ook de migratie van oudere naar nieuwere apparaten gemakkelijker, zelfs als de apparaten van een ander model zijn.

Apparaatherkenning en veilige parametersupload: Bij migratie van het ene apparaat naar het andere met behulp van Multi-config, zal RMS 4.0 de uitwisselbare, compatibele en incompatibele instellingen van het nieuwe apparaat herkennen en niet proberen om niet-ondersteunde functies te configureren.

 

UI Updates

1035h rms 40 new features and ui updates inside 840xAutoDe vernieuwde gebruikersinterface maakt het gebruik van het platform makkelijker en efficienter. Hieronder nemen we de belangrijkste veranderingen met u door.

Verbeterde filtering: het filtertabblad, waar u gemakkelijk filterinstellingen kunt toevoegen, wijzigen of verwijderen, is nu beschikbaar bovenaan het venster van het apparaat. Daarnaast is het aantal clicks vermindert om tot de benodigde instellingen te komen.

RMS Connect protocolmenu’s: Voorheen had RMS Connect aparte sub-menu’s voor elk protocol. Met deze update zijn de HTTP(S), SSH, Telnet en SFTP-protocollen, evenals Remote Desktop, nu beschikbaar in één sub-menu: Remote Access.

Ze kunnen ook worden gefilterd binnen sub-menu’s. De enige die zijn eigen menu behoudt, is Remote mobile devices.

Gecentraliseerd beheer: Het beheer van uw apparaten, gebruikers, tags, bestanden, codes en meer was eerder verspreid over verschillende menu’s.

Met RMS 4.0 bevinden ze zich nu op één locatie: Beheer.

 

Meer weten over RMS 4.0? Bel of mail naar Delmation.