Juva NB IoT

Juva NB-IoT nodes

Op maat gemaakte NB-IoT nodes

N.V. Juva is een netwerkbedrijf en werkt aan een leefbare en duurzame samenleving voor iedereen. De organisatie gelooft in de kracht van innovatie en samenwerking om dat te bereiken. Het netwerkbedrijf is gespecialiseerd in het transport van energie en daaraan gerelateerde producten en diensten. De omvorming van de huidige energievoorziening naar een duurzaam energiesysteem ziet N.V. Juva als grootste uitdaging voor de komende decennia.

Delmation heeft voor Juva een tweetal NB-IoT nodes ontwikkeld:

  • De DA1803 is met name bedoeld om openstand van deuren van trafohuizen te detecteren. De node is uitgerust met een Hall sensor voor temperatuur, luchtdruk, licht, accelerometer en een IP67 behuizing.
  • De DA2002 is met name bedoeld om Modbus informatie uit te lezen. De node is uitgerust met 1x MODBUS RTU, sensoren voor temperatuur, vocht (RV), een accelerometer, 3x DI, 2x DO en een IP67 behuizing.
Kenmerken van NB-IoT nodes

NB-IoT is een ‘Low Power Wide-Area Network’ (LPWAN). Deze technologie is ontwikkeld om op een efficiënte manier IoT-devices en -diensten te ondersteunen en IoT sensoren met het internet te verbinden. Deze IoT-variant is geschikt voor grotere hoeveelheden data dan bijvoorbeeld LoRaWAN en is daarmee geschikter in situaties met veel downlink data. Het stroomverbruik van apparaten is zeer laag waarmee een batterijlevensduur van meer dan tien jaar gehaald kan worden. Juist omdat NB-IoT vaak ingezet wordt op lastig te bereiken plekken is de lange levensduur van de batterij ideaal.