maha

IoT afstudeerproject bij Delmation

Maha Khirullah is bezig met het afronden van de HBO opleiding ICT Internet of Things (AD) aan de Hogeschool Rotterdam. Ze is een een zelfstandige en leergierige student die zich wil ontwikkelen tot IoT Engineer. Haar afstudeerstage voert ze uit bij Delmation. In dit artikel vertelt ze meer over de IoT opleiding en haar afstudeerstage.

Mens en techniek met elkaar verbinden

Maha: “Tijdens de Internet of Things (IoT) opleiding leren we mens en techniek met elkaar te verbinden. We werken met sensoren, actuatoren en leren programmeren. Voorbeelden van projecten zijn verkeerslichten die vaker op groen gaan voor fietsers als het regent, afvalcontainers die aangeven wanneer ze bijna vol zijn, slimme ziekenhuisbedden die waarschuwen als een patiënt op het punt staat om uit bed te vallen of het voortijdig signaleren van een storing bij een machine. We proberen het leven met IoT makkelijker te maken!”

Aantal winkelbezoekers inzichtelijk maken

“Ik wilde graag mijn afstudeerstage bij Delmation uitvoeren. Delmation is gespecialiseerd in oplssingen voor het Internet of Things en ik kreeg hier de kans om aan een mooi project te werken. Voor Delmation werk ik aan een project waarbij ik diverse “people counter” oplossingen beoordeel en met elkaar vergelijk.
Deze sensoren worden voornamelijk in de retail ingezet. Deze sensoren detecteren of er mensen in of uit de winkel gaan. Zo weet de klant exact hoeveel bezoekers er in de winkel zijn en hoeveel bezoekers er totaal zijn geweest. De sensordata wordt via een lokaal netwerk verstuurd naar een platform waar de data presenteren. Dit is hele waardevolle informatie voor een retail organisatie!”

Afstudeerstage smaakt naar meer

“De stage bevalt me tot nu toe heel goed. Er werken veel gedreven mensen bij Delmation die mij goed begeleiden. Iedere fase van het project spreek ik met de opdrachtgever en mijn bedrijfsbegeleider. Dat vind ik heel belangrijk om het gewenste resultaat te behalen. Als ik de stage en opleiding heb afgerond wil ik zeker verder in de IoT wereld!

Ook stage lopen bij Delmation?
Stuur dan je CV en motivatie aan HR@delmation.nl. Mocht je meer informatie willen, bel ons gerust en vraag naar Kim van Brugge (079-3422041).