RUT950 helicopter

Gebruikservaring van de Teltonika Networks RUT950

Betrouwbaarheid en veiligheid staan vaak bovenaan de prioriteitenlijst als het gaat om aanschaf van technologische producten. Niet verassend, want wat is het nut van een ultrasnelle verbinding als deze gemakkelijk kan worden gecompromitteerd en de netwerkintegriteit verloren gaat? Hetzelfde geldt voor betrouwbaarheid: als een bedrijf niet kan vertrouwen op netwerkstabiliteit, kunnen de processen niet soepel verlopen en kunnen de gegevens vervormd raken. Veiligheid en betrouwbaarheid (naast gebruiksgemak) zijn dan ook cruciale aandachtsgebieden voor elk product van Teltonika Networks.

Terwijl bedrijven meestal vrij zelfverzekerd zijn en hun producten trots aanprijzen, zijn kopers op hun hoede bij het kiezen van technologische apparaten, vooral wanneer het succes van het hele project op het spel staat. Gebruikservaringen kunnen dan helpen om beter inzicht te krijgen in de toepassingen van de producten. In deze blog delen we 3 ervaringen met de RUT950.

RUT950 in politiehelikopters
Bij het installeren van nachtzicht camera’s op politie helikopters voor brandbestrijdingscoördinatie, zoek- en reddingsvluchten en verkeersmonitoring, was een betrouwbaar product nodig om de live videofeed over te brengen naar het politiebureau. Tegelijkertijd moet het ook op afstand bestuurd kunnen worden. Het gebruik van een RUT950-router met de COMBO MIMO Mobile Roof SMA-antenne bleek de beste combinatie te zijn. De RUT950 biedt een betrouwbare verbinding met een back-up en de gewenste hoge beveiliging, verzekerd door meerdere hardware- en software RUT950-beveiligingsfuncties, waaronder aanvalspreventie, meerdere VPN’s, firewall en toegangscontrole. Bovendien is het product compatibel met het Teltonika Networks Remote Management System dat gemakkelijke en beveiligde toegang vanaf verschillende locaties mogelijk maakt voor bewaking, onderhoud en volledige controle via de RMS Connect-functionaliteit.

img1 img2

 

RUT950 in geldautomaten
Het bieden van betrouwbare connectiviteit voor een netwerk van geldautomaten, waarvan sommige werken onder barre weersomstandigheden en op afgelegen locaties, is een uitdaging en vereist geschikte apparatuur. De RUT950 heeft twee externe cellulaire antennes die een betrouwbare verbinding mogelijk maken, zelfs in afgelegen landelijke gebieden met beperkte toegankelijkheid. Het apparaat kan werken bij een temperatuur van -40 °C tot 75 °C en is bestand tegen een vochtigheid tot 90%, wat essentiële vereisten zijn voor geldautomaten die vaak buiten worden geplaatst. Sommige banken gebruikten verschillende netwerkproviders met verschillende connectiviteitstechnologieën zoals GPRS, SDSL, ADSL WiMax en LAN. Omdat meerdere bedrijven deze diensten leverden, waren er veel problemen, waardoor de operationele tijd van de machines werd verminderd. Het vervangen van deze technologieën door de RUT950 4G LTE-router heeft de algehele prestaties aanzienlijk verbeterd, waardoor beveiliging op het hoogste niveau is gegarandeerd met een hogere verbindingssnelheid en snellere configuratie voor één apparaat in vergelijking met het gebruik van meerdere andere routers en modems.

img3 img4

 

RUT950 in telemetrie stations
Een basistaak van een telemetrie station is het verzamelen en verzenden van gegevens vanaf afgelegen of zelfs volledig ontoegankelijke locaties. Betrouwbaarheid en veiligheid in communicatie zijn cruciaal. Het gebruik van RUT950-routers in telemetrie stations voor al hun geavanceerde communicatiebehoeften biedt meerdere voordelen. Naast bewaking op afstand en gegevensoverdracht, biedt het bedrijfskritieke mobiele communicatie met een failover, goede Wi-Fi (zowel Station- als Access Point-modi) en beveiligingsfuncties van het hoogste niveau.
Hoewel RUT950 niet het nieuwste apparaat van Teltonika Networks is en al een tijd op de markt is, heeft het wel de tand des tijds doorstaan en echte fans gevonden in de IoT-wereld. Het ontwikkelen en verbeteren van producten gaat continu door na hun lancering, dus de RUT950 van vandaag is heel anders dan de RUT905 bij introductie, te beginnen met het ontwerp en eindigend met periodieke RutOS-software-updates. Enkele belangrijke verbeteringen zijn DNP3-ondersteuning, veilig opstarten en taakverdeling.

img5 img6

 

Voor meer informatie bel of mail naar Delmation.