Elsys Eco CO2

ELSYS lanceert de ERS Eco sensorlijn

ERS Eco, een batterij vrije sensorlijn aangedreven door Epishine’s indoor zonnecellen.

ELSYS, leverancier van LoRaWAN-sensoren, lanceert hun eerste batterij vrije producten met behulp van Epishine’s oplossing voor het opnemen van licht voor binnen. Deze milieuvriendelijke sensorlijn wordt gelanceerd met twee sensortypes genaamd ERS Eco en ERS Eco CO2. Ze worden volledig aangedreven door Epishine’s indoor zonnecellen die zijn gemaakt van biologisch afbreekbare materialen.

“We zijn ongelooflijk verheugd om een nieuwe productlijn op de markt te brengen, aangedreven door binnenverlichting en gemaakt van duurzamere materialen. Het combineren van een zonnecel met nieuwe technologie en duurzame materialen is volledig in lijn met hoe we bij ELSYS onze productontwikkeling willen hebben. Met trots presenteren we een nieuw product dat de installatie vereenvoudigt en onderhoud en de CO2-voetafdruk verkleint.” zegt Peter Björk, CEO bij ELSYS.

Met de ERS ECO-serie hebben klanten volledige controle over hun luchtkwaliteit en binnenklimaat. Dit bespaart op zichzelf al geld en verkleint de CO2-voetafdruk, die ook nog eens wordt verminderd door de batterij vrije werking.

De visie van ELSYS om een milieuvriendelijke sensor te maken, vereiste een batterij vrije werking en een duurzamer ontwerp van de behuizing. De oplossing was een samenwerking tussen ELSYS en Epishine, wat resulteerde in een sensor die uitsluitend aangedreven wordt door indoor zonnecellen en een behuizing gemaakt van biologisch afbreekbare materialen.

”ELSYS heeft duurzaamheid naar een nieuw niveau getild binnen IoT en sensoren voor gebouwautomatisering met de nieuwe ERS Eco sensorlijn. We zijn er trots op hun partner te zijn en onze modules voor het opnemen van licht energie te leveren. Epishine’s organische zonne-energie
cellen zijn perfect geoptimaliseerd voor de ERS Eco-sensoren met hun marktleidende prestaties in lichtomstandigheden in gebouwen.” zegt Jonas Palmér, Sales en Business Development bij Epishine.

Sensoren die worden aangedreven door Epishine’s modules voor het opnemen van licht voor binnen werken niet alleen ononderbroken wanneer omgevingslicht beschikbaar is, maar werken ook continu tot zeven dagen in het donker. Dit resulteert in een oplossing met zeer weinig of geen onderhoud en zonder dat u ooit de batterijen hoeft te vervangen.
“Deze combinatie van energiewinning uit binnenverlichting, batterij vrije werking en een biologisch afbreekbare behuizing is uniek voor de IoT industrie. Ik geloof dat we bij ELSYS, met voortdurende steun van Epicine, een baanbrekend product hebben ontwikkeld.” zegt David Skånehult, Hardware Engineer bij ELSYS.

ERS ECO 2

Bekijk de product pagina’s ERS Eco en ERS Eco CO2 voor meer informatie en om te bestellen.

Voor vragen bel of mail naar Delmation.