Data ontsluiten, wat heeft het andere opgeleverd!

Onze producten worden voornamelijk gebruikt voor datacommunicatie en besturingsproblemen.
Meedenken, oplossingen bedenken, ondersteuning en service zijn onze topprioriteiten.

Remote monitoring van Olie & Gas leidingen

Gas Olie leidingen

Uitdaging

De winning van energie uit olie- en gasbronnen is een complex proces dat veel infrastructuur vereist. Een onderdeel van dergelijke infrastructuur zijn de pijpleidingen die het belangrijkste transportmechanisme zijn voor de olie- en gasindustrie.

Ze bieden een veilige, efficiënte en kosteneffectieve manier om verwerkte en onverwerkte materialen te transporteren en werken continu buiten de geplande onderhoudsperiodes.

Om mogelijke veiligheids- en/of productiviteitsproblemen preventief te diagnosticeren, moet de snelheid van de materiaalstroom nauwlettend worden gecontroleerd.

Pijpleidinginfrastructuur wordt echter meestal geplaatst in afgelegen gebieden waar geen bekabelde internetverbinding beschikbaar is.

Oplossing

Satellietcommunicatie is nog steeds erg duur, maar de wereldwijde uitbreiding van de 4G LTE-dekking stelt olie- en gasbedrijven in staat een breed netwerk voor het monitoren van pijpleidingen te implementeren door gebruik te maken van speciale stroommeters die gegevens uitvoeren met behulp van industriële protocollen.

In veel gevallen wordt seriële communicatie met RS-485 en het industriële Modbus-protocol gebruikt. De gegevens die door de flowmeter worden gegenereerd, moeten worden verkregen en doorgestuurd naar controlecentra, SCADA-systemen om ze centraal te aggregeren en te interpreteren.

TRB145 Serial IoT Gateway van Teltonika Networks is perfect voor dergelijke toepassingen – met RS-485-interface, Modbus RTU Master-functionaliteit en 4G LTE Cat1 is het in staat om periodiek stroommeterinformatie te lezen en verzamelde gegevens te verzenden naar externe HTTP/HTTPS-servers of verschillende IoT-platforms met behulp van MQTT.

Ten slotte maakt het brede voedingsbereik en het lage energieverbruik de TRB145 mogelijk om van stroom te worden voorzien door zonne-energie en batterijen te combineren.

Voordelen

Voordelig en snel te implementeren – meerdere TRB’s kunnen tegelijkertijd onmiddellijk worden geconfigureerd met behulp van Teltonika Remote Management System (RMS).

Hoge beschikbaarheid en lage datakosten – 4G LTE is wereldwijd in hoge mate beschikbaar en kostenefficiënt vanwege de kleine hoeveelheden data die nodig zijn voor deze toepassing.

Gegevensbeveiliging – TRB145 ondersteunt geavanceerde gegevensbescherming met ingebouwde firewall en codering met meerdere beschikbare VPN-services, zoals OpenVPN, IPsec, PPTP, L2TP en andere.

Onmiddellijke meldingen – als vooraf ingestelde stroomwaarden buiten de gedefinieerde criteria vallen, kunnen systeembeheerders TRB145 instellen om onmiddellijke alarmen te ontvangen.