Applicatie Server

Een netwerkoperator biedt vaak de mogelijkheid de data van een node te kunnen monitoren. Dit is vaak voor korte tijd en vaak gaat dit om de ruwe data die ontvangen wordt. Voor langdurige opslag of analyse van de data is het dan ook nodig de data door te sturen naar een applicatie server.

Een applicatie server kan zelf worden ontwikkeld of er kan gebruik worden gemaakt van een bestaand platform. Wanneer een applicatie server zelf wordt ontwikkeld kan de applicatie zo worden ontwikkeld dat deze volledig aansluit bij de toepassing. Als gebruik wordt gemaakt van een bestaand platform zal er gebruik moeten worden gemaakt van wat een platform aan functionaliteit te bieden heeft. Denk hierbij aan het weergeven van de data in grafieken of het versturen van een notificatie via email, sms of push notificaties.

Het format waarin de data door een netwerkoperator wordt aangeleverd verschild per netwerkoperator. Meestal hebben bestaande platforms ondersteuning voor bekende netwerken zoals TTN of het netwerk van KPN. Bij de keuze voor een bestaand platform is het dus belangrijk dat deze ondersteuning biedt voor het gebruikte LoRaWAN netwerk.