industrie

5 voordelen van industriële 4G-routers

Met theoretische downloadsnelheden van 150 Mb per seconde heeft de introductie van 4G LTE (Long Tеrm Evоlutiоn) de manier waarop we met elkaar communiceren behoorlijk veranderd. In veel sectoren kunnen gebruikers de vruchten plukken van deze industriële 4G-verbindingen. We zetten de voordelen op een rijtje.

De voordelen van industriële 4G-routers

1. Industrial IoT
Een 4G LTE router kan op een locatie waar geen bekabeld internet mogelijk is, een bekabelde of wifi-internetverbinding aanbieden. Op de 4G LTE router kunnen bijvoorbeeld PLC’s, camera’s, PC’s of sensoren aangesloten worden. Met een 4G LTE router kunnen snelheden tot maximaal 150 Mb per seconde worden behaald.

2. Failover
Op locaties waar wel een internetverbinding aanwezig is, kan de 4G LTE router zo ingesteld worden dat bij een storing overgeschakeld wordt naar het 4G LTE netwerk.

3. Alternatief voor ADSL
ADSL is een verouderde techniek die langzaam uitgefaseerd zal worden. Een 4G LTE router is een ideale vervanging van de ADSL-verbinding.

4. Kostenbesparing
Het graven van een kabel voor een internetverbinding is een dure aangelegenheid. Daarnaast kan het aanvragen van een vergunning en de uiteindelijke toestemming veel tijd in beslag nemen. Een 4G LTE router is in deze gevallen een stuk goedkoper en kan direct opgeleverd worden.

5. Service in transport en openbaar vervoer
Een 4G LTE router kan gebruikt worden in vrachtwagens, bussen, treinen, boten et cetera. Bovendien kan er voor passagiers een apart wifi-netwerk aangemaakt worden.

Profiteer ook van de voordelen

4G-routers zijn relatief goedkoop, snel op te leveren en bieden uitgekiende mogelijkheden om service te verlenen. Hierdoor zijn ze goed toepasbaar in onder andere de industrie, landbouw en transportsector.

Wil je meer informatie over industriële 4G-routers en de toepassingen in jouw sector; neem dan gerust contact met ons op.