2g 3g

2G / 3G Global Shutdown ter voorbereiding op 5G-netwerken

Waarom worden 2G / 3G uitgeschakeld?

Naarmate de 5G-technologie zich ontwikkelt, zien we dat steeds meer wereldwijde telecommunicatieproviders 2G- en 3G-aan het afschalen zijn.

Dit komt door het feit dat er een beperkte bandbreedte is op die frequenties, en het afsluiten van oudere netwerken zal ruimte vrijmaken voor 5G-implementatie.

Verwacht wordt dat veel van deze wereldwijde sluitingen van 2G/3G-netwerken tegen 2024/2025 afgerond zullen zijn. Robustel heeft een afbeelding (hieronder) gemaakt die schetst wanneer veel van deze netwerkonderbrekingen zullen plaatsvinden, evenals een lijst met landen waarin het 2G- en/of 3G-spectrum al opnieuw is bewerkt.

Waarom nu?

Er is enige vertraging opgetreden bij het afsluiten van 2G/3G-netwerken vanwege het aantal M2M/IoT-apparaten dat gebruik maakt van deze diensten. De netwerken zijn nog steeds erg in trek door toegankelijkheid, goedkopere kosten en betrouwbare wereldwijde dekking, ideaal voor toepassingen met kleine, datapaketten met een lage zendfrequentie. (zoals meting van nutsvoorzieningen).

De IoT-industrie kijkt nu naar de volgende generatie LTE-technologieën zoals Cat-1, Cat-0 en Cat-M1 als vervanging voor 2G, 3G (en uiteindelijk) 4G.

Investeer niet meer in apparaten die afhankelijk zijn van 2G- of 3G-netwerken. Begin nu te orienteren welke produkten te upgraden zijn voor 4G en 5G. Er is nu nog tijd om een stressvolle en dure noodomschakeling te voorkomen.

Een goed geplande migratie voor een kleine tot middelgrote implementatie kan tot 2 jaar duren!

 

Hoe bereid ik me voor op deze 2G/3G shutdown?

De eerste stap is het uitvoeren van een grondige audit, zodat u precies weet welk netwerk elk apparaat als primair en als back-up gebruikt. Let op 3G-acroniemen zoals “Next G”, “GPRS” “UMTS” “W-CDMA” en “HSPA/HSPA+/HSDPA”. Als uw hardware afhankelijk is van een van deze technologieën, zullen deze niet langer operationeel zijn zodra een 3G-ondergang heeft plaatsgevonden.

Dit geldt ook voor legacy-applicaties zoals CSD. Het zou verstandig zijn om ervoor te zorgen dat uw applicaties geen Circuit Switched Data gebruiken, hoewel velen de overstap hebben gemaakt met de sluiting van 2G.

De volgende stap is om te kijken naar uw huidige vereisten en toekomstige schaalbaarheid. Hoe zou u uw bestaande systeem kunnen stroomlijnen? Wat moet er veranderen om uw bedrijf te beschermen?

In dit geval zou u idealiter overwegen om naar de volgende netwerken te verhuizen, afhankelijk van uw gegevens- en snelheidsvereisten: “LTE / LTE-A / LTE-A Pro” “4G / 4GX / 4GPlus” “LTE-M / Cat- M1 (LPWAN-technologie)” “NB-IoT / NB1 (LPWAN-technologie)” “5G/5G NR”.

Deze technologieën ondersteunen ‘nieuwe’ netwerken en bieden uw apparaten waarschijnlijk een langere levensduur. Hoewel wordt verwacht dat er in de toekomst een 4G-shutdown zal zijn, is het onwaarschijnlijk dat dit pas over een decennium zal zijn.

We raden u aan te controleren of uw lokale telecom provider de bovengenoemde technologieën ondersteunt, met name de LPWAN’s. Delmation helpt u graag hierbij.
Zodra dit bekent is, begint de orientatie voor het vinden van toekomstbestendige hardware. Wat zijn uw mogelijkheden als een netwerk of andere technologie verandert?

 

Hoe kan Delmation helpen?

Delmation kan een reeks oplossingen bieden om de overgang te vergemakkelijken. Ongeacht uw branche heeft Delmation een oplossing om uw bedrijf verbonden te houden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Delmation.

 

2g 3g shutdown infographic